14 June 2018

Eid Mubarak 1439H

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt

Kalini nak wish Selamat Hari Raya awal sikit daripada selalu. Hihi. Selalunya lepas raya baru nak wish sekali letak gambar family kan. Hah ni aku wish awal-awal tau. Dan baru aku perasan raya tahun lepas takde post pun gambar raya. Mungkin busy practicum sampai lupa nak post. Aha! 😂


S E L A M A T   H A R I    R A Y A    A I D I L F I T R I 
M A A F   Z A H I R   D A N   B A T I N  💖

Tahun ni kita #teamrayamaroon, siapa sama tu sep sikit! 👏 
Selamat pulang ke kampung halaman semuanya. Hati-hati di jalanraya ❤✌
Gambar raya nanti lepas raya baru aku post balik kat sini okay.

Update! 18 Jun 2018

Gambar raya paling behave aha 😂
Tahun ni aku pakai baju Kurung Kedah. Rasa nak buat lagi untuk raya tahun depan hihi 😁💓

Sekian.
Assalamualaikum.
(2:49 petang)


❤ Maaf atas penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua. *peace* ❤

9 June 2018

Makeup Review #29 : IN2IT BB Aqua

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt

BB cream pertama yang aku suka. Sebelum ni pernah try BB cream jenama Safi dengan apa nama lupa pulak aha tapi tak se-best bb cream ni. 😆

IN2IT BB Aqua
Water Based Makeup Cream

Code: Golden Beige

Harga: RM16-RM18
Sekali dapat free mini compact powder tapi dah habis pakai. Aha! Beli BB cream ni pun 2 tahun lepas tak silap. Memang lama dah tapi still ada lagi. Pastu bulan 8 ni expired. Kena habiskan cepat.

[Descriptions]
SPF 40 PA+++
5 in 1
👉 Foundation
👉 Makeup Base
👉 Primer
👉 Sun Protect UVA/UVB
👉 Moisturiser

Tak silap aku BB aqua ni ada 2 shades je. Aku pilih yang gelap sikit lah. Tapi takde lah gelap mana dia macam medium color gitu. Dia best sebab dia water based so tak berminyak/melekit dekat muka. Pastu lightweight dan tak bercapuk dekat muka. Aku pakai almost 2 tahun tapi still ada lagi sebab pakai sikit je dah cukup. Coverage dia light to medium. Daily use sesuai gila. Aku selalu pakai time nak pergi kelas. Tapi itu pun kalau rajin lah kan. Selalunya togel je muka. Aha! 🙈

Kalau korang tanya aku apa yang best sangat dengan BB Aqua ni haa atas tu jawapan aku lah. 

BB Aqua ni tak silap aku ada 2 code je. Light/Ivory dengan Golden Beige. Aku pilih Golden Beige sebab sedar diri kulit tak cerah mana pun. Sekali tengok code ni macam yellowish sikit kan. Tapi bila pakai elok je dekat kulit tak nampak kelabu ke apa. Sebab yellow tone sesuai dengan kulit orang kita. 💆

Recommended or Not?
Yes! Beli masa ada sale takpun ada mini freegift. Berbaloi je rasa! Aha

Would you repurchase this?
Mungkin tak sebab sekarang ni aku macam minat lebih kepada foundation. Nak kumpul foundation je boleh tak? Aha! 😂😂

How many stars would you give?
4 out of 5 stars 🌟🌟🌟🌟


P/s : All products reviewed by me are not sponsored. I bought with my own money. Thank you. 💟


Sekian.
Assalamualaikum.
(11:33 malam)


❤ Maaf atas penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua. *peace* ❤

COPYRIGHT @ AFRAH FIADMUI. PENJENAYAH COPYCAT TIDAK DIBENARKAN BERADA DIKAWASAN INI !