14 March 2017

CubaTryTest #26 : FREEMAN Mint And Lemon Clay Mask

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt

[entri basi]

Kembali lagi dengan entri cubatrytest. Heee ~

Aku ni kalau gi mana-mana drugstore je kalau keluar tak ada barang bukan aku le tu. Hahahhaha. Tiap kali masuk je mesti ada je barang baru yang aku beli. Kalau tak mahal, murah, tak murah, mahal. Hahahhhaha Itu je lah keje aku. Walaupun duit takde lah banyak mana tapi entah lah. Tangan ni tak reti sangat nak duduk diam. Ada je barang yang aku belek. 

FREEMAN
MINT & LEMON CLAY MASK
Disebabkan ni entri dah basi. Aku pun tak ingat sangat berapa harga mask ni. Aha! Tapi aku rasa tak sampai RM20 pun. 17 kot! Ahaahaha. Aku beli Guardian Sungai Buloh tak silap.

Details ~

Ingrediants ~

Thick! ~

Mask ni best sebab bila apply kat muka rasa sejuk je. Dia ada cooling effect. So, muka yang terbakar lepas pergi pantai ke ape boleh je pakai ni. Lepas dah kering tu muka rasa tegang tapi takde lah tegang sangat macam macam egg mask. Bau pun wangi je. Tapi bila nak apply dia susah sikit sebab mask ni thick, kadang-kadang aku picit sikit dalam mangkuk pastu tambah air sikit. So, dia jadi lembut sikit. Senang lah nak apply kat muka.

Kesan pada aku:
♥ Kulit dah tak berminyak lepas pakai 2/3 kali seminggu
♥ Jerawat yang baru nak naik boleh mengecut begitu sahaja
♥ Sejukkan muka yang sunburned 
♥ Pori-pori macam makin mengecil

Haaa itu saje lah yang dapat aku nampak lepas pakai mask ni. Yang lain-lain belum lagi kot, Aha!
Korang yang baru nak try clay mask, aku suggest mask ni sebab senang nak dapat dan lagi satu banyak benefits gak.

Hehehhe 

Sekian.
Assalamualaikum.
(10:54 pagi)

❤ Maaf atas penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua. *peace* ❤

9 March 2017

How's life ?

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt

Other people's life maybe great but not me 😭

This fifth semester brought me to not-so-nice semester. The lecturers already gave so many assignments on the first week of the semester. SO MANY ! You just can't count how many was that. And for this week, I was awake for two days. Not exactly two days straight but yeah two days! 😵
Without drinking any coffee, redbull and such. Felt so much power inside of me. Aha!

Okayy. Sambung bahasa melayu pulak. [I have so many mixes! LOL]
Banyak kerja ya tohan. Tak tido dua hari sebab kena siapkan assignments yang sumpah berlambak. Ni belum tambah micro-teachings lagi tau. Nasib baik micro buat lpeas midterm break. Kalau tak, hmmmmm.

nak tido =(
Masa banyak habis buat assignments, begitu jugak dengan duit. Semua habis dekat buat projek itu ini, print assignments. Tapi tak kurus-kurus gak. Hahahah! LOL
Semester depan dah kena pergi praticum. Seram pulak nak mengajar anak orang. Aha! Sebab diri sendiri pun macam tak betul sangat. Ni pulak nak ajar anak orang.

Doa-doa lah supaya Afrah lulus semua teaching subjects semester ni. Dan dapat pergi practicum for next semester. Aminn ~


Sekian.
Assalamualaikum.
(11:36 pagi)


❤ Maaf atas penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua. *peace* ❤

COPYRIGHT @ AFRAH FIADMUI. PENJENAYAH COPYCAT TIDAK DIBENARKAN BERADA DIKAWASAN INI !