2 August 2013

Afrah Masak #7 : Cheesy Crab Popia

Bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum wbt

Hai. Hari tu ada terbaca satu blog ni, dia tunjuk cara nak buat popia palinggggggg senang dan sangattttt sedap. Apa ntah namanya. Tapi aku letak nama sendiri 'CHEESY CRAB POPIA'. Heee


Bahan-bahan ;

kulit popia
jejari ketam
apa-apa jenis keju 
daun bawang
lada putih

*pandai-pandai agak lah ye. 


Cara buat ;

1- Potong jejari ketam nipis atau tebal. Potong daun bawang kecik-kecik. Potong keju comei-comei (kalau beli yang block, parut tau). Campur semua dalam satu mangkuk.
2- Tambah sedikit lada putih dan sediakan kulit popia. 
3- Letak satu setengah sudu bahan tadi atas kulit popia dan gulungkan kemas-kemas.
4- Goreng. Dan hidangkan ~

Siappppp !

Selamat Mencuba ~

Sekian.
Assalamualaikum.
(2:52 petang)

❤ Maaf atas penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua. *peace* ❤

COPYRIGHT @ AFRAH FIADMUI. PENJENAYAH COPYCAT TIDAK DIBENARKAN BERADA DIKAWASAN INI !